fbpx
Meny

Relaterade artiklar

Läs de senaste artiklarna

Aqua Sport – skonsam men tuff vattenträning!


TEXT Sanna Ek
Aqua Sport – skonsam men tuff vattenträning!
Publicerat för av Sanna Ek

Blöta äventyr eller stillsamma upplevelser. För dig som vill höja pulsen, eller hitta lugnet.
– Vi erbjuder något för alla målgrupper; allt ifrån badbio för de små till senioranpassade vattenpass, berättar Ronja Sundholm.

Vad har ni på gång just nu?

– Vi har precis har utbildat oss inom gravidträning i vattnet. Aqua Mama heter gravidpasset som vi kör på måndagar vid halv fem. En annan nyhet är Aqua Board. Då tränar du hela kroppen, men framförallt med fokus på balans, mage och rygg. Ett perfekt komplement till styrketräning där vi använder flytdynor i vattnet.

Munktellbadet är även med och bidrar till Generation Pep – ”Upp och hoppa Sverige”, en organisation som arbetar för att engagera och sprida kunskap om vardagsrörelse med fokus på barn och ungdomar.

Finns det något för både yngre och äldre besökare?

– Ja, självklart! Vi erbjuder något för alla målgrupper; allt ifrån badbio för de små till senioranpassade vattenpass. Vi har bland annat det lekfulla familjepasset Aqua Family. Då kör barn i åldrarna två till sex år tillsammans med en vuxen i en halvtimme. Passet är även det en del av vårt stora utbud inom Aqua Sports, där man också kan välja till exempel avslappnande pass eller danspass likt zumba. Allt med inspirerande, duktiga och idérika ledare.

För seniorer finns till exempel Aqua Trim Senior. Det är ett pass som fokuserar på styrka, rörlighet och kondition med övningar anpassade för personer över 65 år. Ronja berättar att det är en utmaning att få fler att upptäcka hur muskelbyggande och bra vattenträning faktiskt är.
– Just Aqua Sport är en tuff men skonsam träning med vatten som motstånd.

Vad erbjuder ni företag?

– Vi satsar extra på friskvård, och har ett brett utbud, även för de som har FaR det vill säga fysisk aktivitet på recept. Vi har friskvårdscheckar för både simträning och vår River Relax. I relaxen finns bland annat en aufguss-bastu med vatten och olika oljor och i vårt sanarium blir det som en varm sommardag. Temperaturen är lägre där än i den traditionella bastun, men har högre luftfuktighet. Det rekommenderas som nedvarvning efter träning. Sedan kan solrummet ge dig extra kraft under årets mörkaste dagar, en ljusterapi utan hälsorisker som producerar D-vitamin!

Ronja Sundholm
Ålder: 29 år.
Roll: Friskvårdsledare, säljare och gruppträningsansvarig, Munktellbadet.
Bor: Eskilstuna.
Fritidsintressen: Spanien och hälsa.
Första jobb: Campingvärd.

Relaterade artiklar

TRÄNING & HÄLSA

»Ibland är det viktigt att bromsa«

Dialog, träning eller behandling – kanske en kombination. På Fysio3 finns en sjukgymnast, två naprapater och två massörer. Med olika specialkompetenser kompletterar de varandra...

Publicerat den av Sandra Rundlöf
TRÄNING & HÄLSA

Personlig träning – för alla!

Gymbranschen växer snabbt, det gäller att hänga med. BalanZe har byggt ut och tagit fler lokaler sedan starten 2005. Deras senaste renovering och expandering var en milstolpe. –...

Publicerat den av Sanna Ek