fbpx
Meny

Relaterade artiklar

Läs de senaste artiklarna
Det våras för elbilen

För många är totalekonomin det viktigaste vid valet av transportbil och Volkswagen har arbetat hårt med att ta fram bra helhetslösningar för kunden. Inom en snar framtid kommer vi även se fler elbilsalternativ på marknaden, förklarar Fredrik Cednert, transportbilsförsäljare på Möller Bil Eskilstuna.

Ser du några trender kring val av transportbil just nu?

– Svår fråga, vi säljer ganska blandat faktiskt. Men inte så mycket av de allra största och dyraste just nu, inte så många stora bilar att använda som reklampelare utan mer fokus på rena hantverksbilar. Detta på grund av det nya skattesystemet som trädde i kraft första juli i år.

Det nya systemet innebär att man mäter skatten på bilens utsläpp. Stora bilar innebär mer utsläpp och därför mer skatt. Oavsett om man kör en bensin- eller dieselbil tredubblas skatten de tre första åren, för att sedan gå ner till normal nivå igen det fjärde året.

Varför väljer kunderna just Volkswagen?

– Oftast vet kunden vad den vill ha när den kommer till oss. Vi har inte de billigaste bilarna på marknaden men inte heller de dyraste. Däremot så vet man att de generellt sett står sig otroligt bra på begagnatmarknaden. Man har ett bra andrahandsvärde på bilen och därför kan vi erbjuda en bra månadskostnad på leasingen. Volkswagen har jobbat fram en produkt/tjänst som kallas All in. I den tjänsten ingår försäkring, serviceavtal och bränslekort som samlas på en faktura vilket gör det enkelt för kunden.

Hos Möller Bil kan du även hitta transportbilar i personbilsutförande där vissa modeller har upp till nio platser. Fredrik berättar att det är populärt att köpa en bil som går att använda på jobbet, men som även funkar på helgerna tillsammans med familjen. I sortimentet finns även den klassiska campingbilen Volkswagen California som under 2019 väntar en storebror med namnet California grande.

Kan du avslöja några spännande nyheter?

– Det kan jag faktiskt. Redan nu står en Crafter som är helt eldriven i bilhallen. Bilen har en räckvidd upp till 17 mil och 136 hästkrafter. Det händer massor på elbilsfronten och Volkswagen-koncernen räknar med att år 2022 ha lanserat 27 stycken elbilar. Första kvartalet nästa år kommer caddyn och sen i slutet av året transportern, helt eldrivna. Caddyn kommer ha räckvidd på 25 mil och transportern upp till 43 mil. Volkswagen har tagit fram den här nya plattformen som ska bli startskottet på nya, billiga elbilar. Dessa tre är dock fortfarande rätt så dyra, men har å andra sidan inte samma bränsleekonomi. Från och med 2019 kommer det finnas en elbilslösning på allt utom pickupen. Det känns häftigt.

Fredrik Cednert
Ålder: 43 år.
Roll: Transportbilsförsäljare, Möller Bil Eskilstuna.
Familj: Fru och ett barn.
Fritidsintressen: Det har alltid varit mycket motorsport. Kört en del rally och på bana men nu för tiden får familjen och vännerna mesta tiden.

Relaterade artiklar

BYGG & FASTIGHET

»Det är aldrig fel att göra rätt.«

Från teknisk rådgivning till installation – Secor sköter hela ledet. Företaget växer och vill göra skillnad i närområdet… och det verkar sannerligen gå vägen. Nyligen fick vd:n...

Publicerat den av Sandra Rundlöf
BYGG & FASTIGHET

Revolutionerande energirenovering

SmartFront är unika på marknaden med sin revolutionerande energirenovering. De är dotterbolag till det gamla familjeföretaget Front som funnits i Eskilstuna sedan 1963. Med...

Publicerat den av Emmelie Andersson