fbpx
Meny

Relaterade artiklar

Läs de senaste artiklarna

Drömläge för kreativitet och samskapande


TEXT Sandra Rundlöf
FOTO Kajsa Göransson
Drömläge för kreativitet och samskapande
Publicerat för av Sandra Rundlöf

Mötesplats för ”coworking”, lekrum för kreativa själar, andrum i livspusslet? I dag finns spridda skurar vad gäller beskrivningar av Valvet. Verksamhetschefen Johanna Tömmervik vill att platsen ska vara exakt det varje person vill.

Bakom fönsternas gardiner är Valvet i rörelse när Johanna serverar kaffe till Business Life och frågar:
– Vill du hälla mjölken själv eller har jag ditt förtroende?
Valvets koncept bygger på tillit där medlemmarna får forma innehållet tillsammans. Under testperioden får 95 betatestare spendera tid i Valvet i utbyte mot deras synpunkter. Platsen är användarcentrerad och en del av Johannas roll är att ”lyssna och agera”. Detaljerna är viktiga och här finns handplockade sådana från antikvariat i samspel med jordnära färger. En exklusiv känsla blandas med en bekväm och bildar ett drömläge för kreativitet och samskapande.

Mervärdet i mångfalden

Om några timmar byts frukostbuffén på bardisken ut mot lunch för de som förbeställt via Valvet-appen, som tagits fram för att ge plats åt gemenskapen även digitalt. Johanna berättar att medlemmarna är alltifrån musikproducenter till affärsänglar och företagsledare. Hon ser mervärdet i mångfalden.
– Här möts människor som kanske inte brukar mötas och business-biten är lika stor som att skaffa nya vänner. I vår digitaliserade värld blir fysiska möten extra viktiga. Vi vill komma in i någons vardagsrum, trivas och bli igenkända.
Johanna hoppas att den mysiga miljön uppmuntrar till att vara avslappnad. Visst har det hänt att någon sparkat av sig skorna och lagt fötterna på soffan, men det ser hon inget problem i. Hon besvarar många frågor med orden: varför inte?
– Om ingen stör eller utgör en fara, så varför inte? Jag vill att människor som kommer hit ska tänka att allt är möjligt.

Scenen är er!

Från en mörkgrön sammetssoffa flikar en betatestare in.
– Det känns som att jag är på ett riktigt jobb här. Dessutom träffar jag extremt smarta människor!
Johanna tar täten förbi iMac-datorerna och visar studion. Ovanför dörren: on air-skylten vars röda sken visar när studion är upptagen. Här ges möjlighet att testa ny teknik, kanske spela in poddar eller varför inte skapa musik? Vidare förbi en blomsterprydd vägg och ett telefonbås öppnar Johanna glasdörren till sjögräsrummet. Hon ordnar med sittpuffarna och säger:
– Som att gå in på ett spa!
Till vänster finns innergården. Solens närvaro får henne på tankar om framtida sommarfester, och längtan efter att ropa: Scenen är er!

Johanna Tömmervik
Ålder: 30 år.
Roll: Verksamhetschef, Valvet.
Familj: Min robotdammsugare.
Fritidsintressen: Är yogalärare på Utopia Yoga Studios i Västerås.
Första jobb: Fotbollsledare på Landslagets fotbollsskola

Relaterade artiklar

UPPSLAG

»Den bästa helhetslösningen på marknaden!«

Möller Bil i Eskilstuna säljer såväl nya som begagnade bilar, erbjuder service, verkstad och däckhotell – allt en bilägare behöver? Business Life får veta om Audis framtidsplaner...

Publicerat den av Sandra Rundlöf
UPPSLAG

»Jag bryr mig inte om hur du ser ut, utan hur du mår«

Erika Kits Gölevik ledsnade på den hets kring utseende som träningsbranschen och media förmedlar och startade hashtaggen #träningsrevolution. Målet är att folk ska förstå att det...

Publicerat den av Emmelie Andersson