fbpx
Meny

Relaterade artiklar

Läs de senaste artiklarna

»Jag vill absolut inte vara billigast, jag vill vara bäst!«


TEXT Sandra Rundlöf
FOTO Sanna Ek
»Jag vill absolut inte vara billigast, jag...

Gimlä Bygg & Förvaltning AB sysslar med byggnationer av alla slag och förvaltar även cirka 370 lägenheter och 300 kvadratmeter lokaler i Eskilstuna. Ordet gimlä betyder vinterlä eller stormskydd, men kring dem blåser starka vindar – i helt rätt riktning.

Varje år uppmärksammar Dagens industri de snabbast växande företagen runt omkring i landet. Vinnarna utses till gasellföretag och i år var det Gimläs tur att kamma hem priset i Sörmland.

Grattis! Hur känns det?

– Tack! Det var som en bra aha-upplevelse! Mitt i en sådan snurr som det är att driva eget i en stor expansion missar man enkelt hur snabbt och bra det går. Vi har de senaste tre åren ökat omsättningen med 675 procent. Det hade jag inte räknat ut på egen hand. När jag sedan fick det presenterat på en stor filmduk tänkte jag: ”Åh, wow. Det här har vi gjort bra!”. Priset var en riktigt skön bekräftelse på att jag gjort en hel del rätt under åren jag drivit Gimlä.

Anders har drivit företaget sedan år 2007 och det har minst sagt gått bra, men har vägen alltid varit lika rak?
– De första åren var tuffa, några var faktiskt riktigt tuffa. Då kämpade vi på med cirka åtta till tio anställda. Ända sedan start har kvalitet och service varit min klara linje, vilket efter sex till sju år började det ge utdelning. Då accelererade efterfrågan av våra tjänster. Sedan dess har det bara gått uppåt!

På företagets webbplats finns en lång referenslista som vittnar om nöjda kunder. Enligt Anders är nyckeln till framgång ett gott rykte, något de lyckats med.
– Jag vill absolut inte vara billigast, jag vill vara bäst!
Tack och lov ser han ingen avmattning i konjunkturen ännu, men det finns utmaningar inom branschen.
– Rent allmänt är det en svårighet när konkurrenter använder svart arbetskraft och inte följer svenska arbetsregler och lagar. Där borde facket lägga all sin kraft.

Företaget består av 78 anställda med breda och varierande kompetenser inom bygg- och fastighetsförvaltning där byggdelen står för
90 procent av omsättningen. Nu planerar de att stärka företagets alla ben med byggnationer av olika slag, ROT-arbeten, fastighetsförvaltning och förvärv av ytterligare egna fastigheter.
– Framöver funderar vi även på etablering på andra närliggande orter, och att ge oss in i andra branscher, avslöjar Anders.

Anders Eriksson
Ålder: 55 år.
Roll: Ensam ägare och vd, Gimlä Bygg & Förvaltning AB.
Familj: Gifte mig nyligen och väntar första gemensamma barnet med frun. Har även tre egna vuxna barn och tre bonusbarn.
Fritidsintressen: Gården utanför Skogstorp med kossor, hästar, får, hund och katt. Med familjen åker vi helst skidor, ägnar oss åt friluftsliv och ridning. Gillar även att träna.
Drivkraft: Att skapa och uppleva något nytt – helst varje dag!

Relaterade artiklar

BYGG & FASTIGHET

Poolbygget – en investering i din fastighet!

De två bröderna Tobbe och Lasse Stening har arbetat tillsammans hela livet. Från början jobbade de i föräldrarnas företag men sedan några år tillbaka driver de själva Stenings...

Publicerat den av Emmelie Andersson
BYGG & FASTIGHET

Det våras för elbilen

För många är totalekonomin det viktigaste vid valet av transportbil och Volkswagen har arbetat hårt med att ta fram bra helhetslösningar för kunden. Inom en snar framtid kommer vi...

Publicerat den av Emmelie Andersson