fbpx
Meny

Relaterade artiklar

Läs de senaste artiklarna
Kärleken till kampsport

Får det lov att vara ett digitalt presentkort på Rebelz under julgranen? Under nästa år har Daniel Rosendahl förhoppningar om att bredda försäljningen – internationellt. Det är svårt att föreställa sig att han, för nio år sedan, hade lagret hemma i huset i Torshälla.

Vad är ert framgångsrecept?

– Bra och snabb kundtjänst, snabba leveranser samt ett rätt sammansatt produktutbud. Att snabbt och säkert leverera varor för att bygga upp ett bra kundförtroende. Och snabb returhantering – det är viktigt. En förutsättning för att lyckas med e-handel är att ha något unikt i sortimentet.
För tio år sedan började Daniel träna den brasilianska kampsporten jiu-jitsu. Ett år därpå startade han Rebelz och började sälja dräkter och träningskläder till sporten. I början fick han mycket hjälp från sin vän, numer även mentor, Alexander Fugah. Några år därpå var Daniel redo för att satsa fullt ut på det egna företaget och slutade då på jobbet som systemadministratör. Sedan dess har han bytt lokal tre gånger men är nu nöjd med den han har i Svista, med både butik och lager. Han berättar att planen är att expandera med cirka 100 kvadratmeter.

Hur fungerar det att vara Eskilstunabaserad?

– Väldigt bra! En nyckel till snabba leveranser är DHL i Eskilstuna. De kommer till mig dagligen klockan 15 och hämtar leveranser. Strax före de stänger, klockan 18, åker jag alltid dit och lämnar fler. Om en kund i Malmö lägger en order klockan 17 så ligger paketet hos ombudet redan runt lunch nästa dag. Det är också kul att ha lokal i Eskilstuna eftersom kampsporten vuxit fort här de senaste fem åren.
I butiken sker knappt tio procent av försäljningen, förklarar Daniel. Han satsar fullt ut på e-handel och vill framöver ersätta butiksdelen med ett showroom. Där kan kunderna se och känna på produkterna samt testa dem för att sedan köpa dem över internet. Helt rätt i tiden, eftersom han tror att antalet showrooms bara kommer att öka framöver.

Berätta, vad har du på gång?

Rebelz växer hela tiden och det tar tid och kraft. Det är såklart jättekul, men också en utmaning. Tack vare min tekniska bakgrund så känner jag att jag hänger med teknikutvecklingen bra. Planen under nästa år är att fortsätta jobba med marknader utför Sverige. Rebelz.se är just nu helt på svenska och jag hoppas kunna lansera en internationell webbplats. Dessutom tittar jag på möjligheterna med samma-dag-leveranser inom en 10–15 mils radie från Eskilstuna.

Daniel Rosendahl
Roll: Ägare, Rebelz.
Ålder: 41 år.
Familj: Fru och tre barn.
Fritidsintressen: Umgås med familj och vänner, kampsport.
Första jobb: Desktop Publishing inom grafiska branschen.
Drivkraft: Kärleken till kampsport.

Visa kommentarer (0)

Kommentarer

Relaterade artiklar

HANDEL

»Äntligen är ombyggnationen avslutad!«

Dagligvaruhandeln har följt med Erik Fagerlind under hela yrkeslivet, men inom Hemköp är han alldeles ny – i en nyrenoverad butik. Han blev en del av Hemköp-gänget innan sommaren,...

Publicerat den av Sandra Rundlöf
HANDEL

»Alltid ett steg till, framåt«

Profeel arbetar med marknadsföring genom produkter och event. Med flera järn i elden eventsamordnar profilbyrån just nu EN19, Eskilstunas största näringslivsevent, som går av...

Publicerat den av Sanna Ek