fbpx
Meny

Relaterade artiklar

Läs de senaste artiklarna
Personlig träning – för alla!
Publicerat för av Sanna Ek

Gymbranschen växer snabbt, det gäller att hänga med. BalanZe har byggt ut och tagit fler lokaler sedan starten 2005. Deras senaste renovering och expandering var en milstolpe.
– Man måste våga följa trender, men också vara selektiv med vilka man väljer att följa!

Renovering och expandering, hur går det?

– Vi bygger om nästan 80 procent och ser fram emot att fylla varenda kvadratmeter med träningsglädje. Hit har vi siktat, nu når vi en milstolpe. Nya golv, ommålade väggar, en uppdaterad cykellokal och mycket mer. Medlemmarna uppskattar våra ljusa lokaler som ligger i centrum – ett gyllene läge. Det är mycket som händer här på Strängnäs fräschaste gym, skrattar Cornelia.

Vad lägger ni extra krut på?

– Branschen växer snabbt, många nya gym öppnar. Det gäller att hänga med i trenderna och till exempel ha displayer i cykellokalen, men också att vara selektiv i trenderna. Förändringen blir tydlig när man kikar tio år tillbaka i backspegeln. Trendspaningarna är en fördel för gymmet, men sätter också press på oss som arbetar här. Vad ska vi satsa på? Nyligen testade vi exempelvis olika mickar till instruktörer.
De prioriterar medlemsvården högt, individen är i fokus, och har bland annat fredagsfrukostar.
– Att se medlemmarna och skapa en relation tycker jag att vi är riktigt bra på. En av många styrkor. BalanZe är inte en kedja utan ett mindre gym så vi måste ligga i framkant och göra det lilla extra för våra medlemmar. Vi har bland annat byggt en hinderbana till ett lopp i skogen. Vi rekade lång tid, släpade rep, sandsäckar och 35 däck för att bygga upp allt. Hela instruktörsstyrkan instruerade. Superkul!

Du arbetar även som personlig tränare?

– Jag arbetar mycket med personlig träning. Det är roligt att pusha folk till max. Som PT bygger du en relation och när klienten når sina mål, då mår man!
Personlig träning har gått ifrån att handla mycket bodybuilding och utseende, om att forma kroppen, förklarar Cornelia.

– Kanske behöver du rehab, komma igång efter uppehåll eller vill bli bättre inom en sport? Personlig träning är nu för alla, oavsett mål. Vi vill få in det som en naturlig del. BalanZe erbjuder PT individuellt, duo eller small group. Antingen kör du själv, med en kompis eller tar med en trevlig person du träffar på stan. Detta erbjuder vi även företag och alla våra personliga tränare har olika spetskompetenser!

Cornelia Petrini
Ålder: 24 år.
Roll: Gruppträningsansvarig, instruktör och personlig tränare, BalanZe.
Bor: Strängnäs.
Familj: Särboförhållande med hunden i hemstaden Västerås.
Fritidsintressen: Träning med bra musik i öronen. Spelar piano, gitarr och gör viss musikproduktion.
Första jobb: Sjöng en låt av Bryan Adams på ett event för ABF när jag var runt 11 år. Fick 300 kronor i ett kuvert. De sa ”det här är det första jobbet, kom ihåg det här”.

Relaterade artiklar

TRÄNING & HÄLSA

Aqua Sport – skonsam men tuff vattenträning!

Blöta äventyr eller stillsamma upplevelser. För dig som vill höja pulsen, eller hitta lugnet. – Vi erbjuder något för alla målgrupper; allt ifrån badbio för de små till...

Publicerat den av Sanna Ek
TRÄNING & HÄLSA

»Personal är företagens viktigaste resurs!«

Det är inte bara lönen som avgör när medarbetare ska ta en anställning. Förmåner räknas också in, till exempel friskvård och massage. Hos Hela Dej ska besökarna må bättre när de...

Publicerat den av Sanna Ek