fbpx
Meny

Relaterade artiklar

Läs de senaste artiklarna
»Vi tror på Folkesta!«

Det börsnoterade fastighetsbolaget MaxFastigheter väljer att satsa på handelsområdet Folkesta. De har lockat dit flertalet nya aktörer, trots att många butiker under de senaste åren tvingats slå igen. Business Life försöker ta reda på vad som lockat bolaget att investera just där.

MaxFastigheter AB grundades 2013. Bolaget startades med en vision att bli ett av marknadens bästa och mest effektiva fastighetsbolag, med fokus på kommersiella fastigheter. Fastighetsbolaget är börsnoterat på Nasdaq First North sedan juni 2016 och drivs av vd:n Håkan Karlsson tillsammans med Magnus Fält, fastighetschef och vice vd.
I dag består fastighetsportföljen av 32 kommersiella fastigheter utspridda på 19 orter. Alla med den gemensamma nämnaren att de är belägna på lokalt starka handelsplatser. En av dessa platser finns i Eskilstuna. Folkesta. Handelsområdet där aktörer både öppnat och slagit igen.

Från tomma butikslokaler till fulla parkeringar

Utbudet av butiker har vuxit i handelsområdet.
I dag hittar du runt 14 olika aktörer, med allt från snabbmat till hästsaker. Två av nytillskotten är Stadium Outlet och Hop N Pop, en trampolin- och parkourpark som lockar såväl yngre familjemedlemmar, kompisgäng och företag som är intresserade av teambuilding med en twist.
Placeringen av Folkesta Handel är fördelaktig. Det är enkelt att ta sig dit, framförallt med bil.
De erbjuder många parkeringar, gratis, och platsen ligger lättillgängligt intill E20 där avfart 130 leder fram till handelsplatsen. Från Fristadstorget avgår buss nummer sju som tar cirka tjugo minuter.

MaxFastigheters vd Håkan Karlsson (till höger) tillsammans med Magnus Fält (till vänster) fastighetschef och vice vd.

Berättigande handelsutbud

Vad är det som gör att MaxFastigheter vill satsa på just Folkesta? Håkan berättar att de gillade läget och hyresgästerna som redan fanns i byggnaderna.
– Vi är Eskilstunabor och har alltid tyckt att Folkesta har ett berättigande i stadens handelsutbud. Förutom detta hade vi även en tydlig plan över hur vi ville utveckla området med bland annat någon snabbmatskedja, en tankstation samt roligheter för barnen. Vi har lyckats locka dit nya aktörer genom engagerat arbete och många kontakter. Dessutom ser vi ett ökat intresse för området vilket förhoppningsvis håller i sig. Framtiden för området ser ljus ut, säger Håkan.
Business Life undrar hur Håkan tror det ser ut i övrigt inom en femårsperiod.
– Vi tror att Eskilstuna behöver en handelsplats belägen vid västra infarten. Det kommer konkurrens från kommande handelsplats som byggs bredvid rondellen vid Skiftinge, men vår tro och önskan är att dessa båda handelsplatser ska komma att komplettera varandra. Vi tror på Folkesta!

Relaterade artiklar

UPPSLAG

»Den bästa helhetslösningen på marknaden!«

Möller Bil i Eskilstuna säljer såväl nya som begagnade bilar, erbjuder service, verkstad och däckhotell – allt en bilägare behöver? Business Life får veta om Audis framtidsplaner...

Publicerat den av Sandra Rundlöf
UPPSLAG

Folkligt, festligt och fullsatt!

Det sägs att skratt smittar av sig, och Volkswagen-avdelningen på Möller Bil Eskilstuna visar att det stämmer. Högt i tak, både bokstavligt och bildligt. ”Vi tar inte oss själva...

Publicerat den av Sandra Rundlöf